Corner view
Corner view

press to zoom
Kitchen
Kitchen

press to zoom
New stair to basement
New stair to basement

press to zoom
Corner view
Corner view

press to zoom
1/9

MID CAMBRIDGE

Cambridge, MA

This project was a full gut renovation of worn but beautiful corner lot Victorian home in Cambridge MA. The project goals were to rehab the exterior as close to the existing condition with a few new window locations dictated by a new more fluid floor plan. A service stair was removed and the existing main stair was mimicked while now servicing the basement. The basement was made cozy with a new slab including radiant heat. Formerly blocked windows were replaced to bring the light back in. The second floor was reconfigured to accommodate three bedrooms with en-suite baths. The attic was turned into a gracious studio space and a guest suite. It is a lovely, refreshed, old house completely modernized but detailed in a respectful nod to the original vision. 

 

Architect - JB-AD

Interior Design - Reby Walsh

Builder - Bolalek Construction